Kruidentuin Tegelen

Een mooi leefgebied dat de bezoeker en de vrijwilliger ontspanning biedt.

De kruidentuin bevindt zich op het terrein van Chateau Holtmühle. De tuin dateert uit de 19e eeuw, maar is in de loop van de tijd aan zijn lot over gelaten. Sinds 2014 is een groep enthousiaste vrijwilligers in de weer om de kruidentuin, de Engelse tuin, het voedselbos, de moestuin en de bijbehorende vijver te onderhouden.

Samenwerkingen

Er wordt samengewerkt met Impuls, KanDoen, Reclassering Nederland en het Leger des Heils. Verder is de Kruidentuin een erkend leerbedrijf hoveniers niveau 1.

 

Rondleidingen

De Kruidentuin is een mooi leefgebied dat de bezoeker en de vrijwilliger ontspanning biedt. Er worden op aanvraag rondleidingen verzorgd. De keuken van Chateau Holtmühle maakt graag gebruik van de kruiden en eetbare bloemen.
De kruidentuin, de moestuin, de Engelse tuin en het voedselbos zijn vrij toegankelijk. Voor de openingstijden verwijzen we graag naar onze website www.kruidentuintegelenchateau.nl.

Activiteiten

Van 1 december tot 1 maart geldt de winterstop.
De tuin biedt ook plaats aan workshops, drumcirkels en knutselmiddagen. Neem voor deze activiteiten telefonisch contact op met 06-20938929.
Ieder jaar organiseert de Kruidentuin een Open Dag op de eerste zondag van juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Neem contact met ons op